آموزش استعلام در SQLite

SQLite یک دیتابیس رابطه‌ای است که به صورت فایلی در سیستم ذخیره می‌شود. از این دیتابیس برای توسعه برنامه‌هایی ا

توسط مدیر سایت در 11 مرداد 1402

SQLite یک دیتابیس رابطه‌ای است که به صورت فایلی در سیستم ذخیره می‌شود. از این دیتابیس برای توسعه برنامه‌هایی استفاده می‌شود که به داده‌های پایدار نیاز دارند. اما برای پردازش این داده‌ها، نیاز است که از دستورات SQL استفاده شود. با استفاده از SQL می‌توانیم جواب‌های مورد نیاز خود را از دیتابیس SQLite بگیریم و با نمایش آن‌ها، فرایند تصمیم‌گیری را ساده‌تر کنیم.

استعلام در SQLite به معنی جستجوی داده‌ها در دیتابیس است. اگر بخواهیم از دیتابیس SQLite استفاده کنیم، لازم است که دستورالعمل‌های مربوط به استعلام در SQLite را بشناسیم. به عنوان مثال، برای جستجوی تمامی داده‌های یک جدول، می‌توانیم از دستور SELECT استفاده کنیم. همچنین، با استفاده از دستور WHERE می‌توانیم داده‌ها را بر اساس شرایط خاصی جستجو کنیم.

همچنین، در SQLite می‌توانیم داده‌های جدول‌ها را به روز رسانی کنیم. به عنوان مثال، با استفاده از دستور UPDATE، می‌توانیم مقادیر مربوط به یک منطقه را در جدول خود به روز کنیم. همچنین، می‌توانیم داده‌های جداول را با استفاده از دستورات DELETE و INSERT به‌روز‌رسانی‌ کنیم.

در نهایت علاوه بر الگوهای استانداردی استفاده از SQL در SQLite بسیاری از الگوهای مطلوب و رایج را می‌توان به کمک SQLite پیاده‌سازی کرد و در نرم‌افزارهای مختلف استفاده کرد. نکته حائز اهمیت در مورد SQLite این است که دیتابیس SQLite برای پردازش داده‌های کمی مورد استفاده قرار می‌گیرد و به دلیل استفاده از مکانیزم Zero-Configuration می‌تواند به عنوان یک راه‌حل قوی برای نگهداری و استفاده از داده‌ها در برنامه‌های کمبودیاب، پیاده سازی شود.



مقدمه ای بر استعلام در SQLite با کلیدواژه‌های SQLite و SQL و استعلام و دستورات

SQLite یکی از پایگاه داده‌های رابطه‌ای پرکاربرد است که در بسیاری از برنامه‌های نرم‌افزاری، از جمله برنامه‌های موبایل، وب و دسکتاپ مورد استفاده قرار می‌گیرد. خرده‌فروشی بودن و سبک بودن این پایگاه داده، مخصوصا برای پروژه‌های کوچک و داشتن قابلیت اجرا بر روی دستگاه‌های کم قدرت، یکی از مزایای آن است.

SQL یکی دیگر از کلیدواژه‌های این مقدمه است که در اکثر پایگاه داده‌های رابطه‌ای استفاده می‌شود. SQL کوتاه‌نوشت برای "Structured Query Language" است و به طور معمول از طریق این زبان پرس و جوی داده‌ها در پایگاه داده‌ها انجام می‌شود. پرس‌وجوهای SQL به کاربر این امکان را می‌دهد تا با توجه به معیارهای خاصی، داده‌های مورد نیاز خود را در پایگاه داده جستجو کنند.

استعلام نیز به عنوان یکی دیگر از کلمات کلیدی این موضوع برای پرس‌وجوی SQLite به کار می‌رود. استعلام با استفاده از دستورات SQL برای خواندن و نوشتن داده‌ها در پایگاه داده SQLite انجام می‌شود. در واقع، استعلام ارتباط بین برنامه و پایگاه داده SQLite را فراهم می‌کند و به کاربر این اجازه را می‌دهد تا داده‌های مورد نیاز خود را از پایگاه داده بازیابی کند، آن‌ها را به روزرسانی کند و یا حذف کند.

با در دست داشتن اطلاعات کلیدی در مورد SQLite، SQL و استعلام، کاربران مبتدی به راحتی می‌توانند با استفاده از دستورات پایه و پرس‌وجوهای SQL، برنامه‌هایی با پایگاه داده SQLite بسازند و از آن‌ها به‌خوبی استفاده کنند.



آموزش استعلام پایه در SQLite با کلیدواژه‌های SELECT و FROM و WHERE و ORDER BY و LIMIT

SQLite یک سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه ای است که شامل کتابخانه های نرم افزاری مختلفی است که برای دسترسی به پایگاه داده SQLite در برنامه های کاربردی استفاده می شوند. استعلام پایه در SQLite ، یک نوع استعلام SQL است که برای استخراج اطلاعات از پایگاه داده SQLite با استفاده از کلیدواژه های SELECT ، FROM ، WHERE ، ORDER BY و LIMIT استفاده می شود.

کلیدواژه SELECT در استعلام پایه در SQLite ، مشخص می کند که کدام فیلدها از جدول باید استخراج شوند. برای مثال ، SELECT * از تمام فیلدها در جدول استخراج می کند. در عوض ، به جای یک محتوای ستاره گذاشتن ، می توانید اسم هر فیلد مورد نظر را بنویسید که باید استخراج شود.

کلیدواژه FROM به SQLite بگوید از کدام جدول داده باید درخواست شود. برای مثال ، SELECT * FROM tablename از تمام فیلدها در جدول tablename استخراج می کند. هر جدول در SQLite حاوی یک سری فیلد یا ستون است که توسط یک شمارنده شناور (یا ID) شناخته می شود. این شمارنده ها اغلب به صورت خودکار تولید می شوند.

کلیدواژه WHERE در استعلام پایه در SQLite ، اطلاعاتی را که بر اساس شرایط مشخص شده در جدول مورد نظر قرار دارند ، فیلتر می کند. از کلیدواژه های مختلفی مانند = ، < ، > و LIKE برای ایجاد شرایط استفاده می شود.

کلیدواژه ORDER BY در استعلام پایه در SQLite ، داده ها را براساس یک فیلد خاص مرتب کرده و نتیجه را به عنوان خروجی نشان می دهد. برای مثال ، ORDER BY id می تواند جدول را بر اساس شماره شناسه مرتب کند.

در نهایت ، کلیدواژه LIMIT در استعلام پایه در SQLite ، نتایج را محدود می کند تا تعدادی خاص از سطرها فقط به عنوان خروجی نشان داده شود. آن را می توان با دادن یک عدد ، مانند LIMIT 10 ، برای تنظیم تعداد نتایج مورد نیاز استفاده کرد.

به طور کلی ، استعلام پایه در SQLite ، یک روش قدرتمند برای استخراج اطلاعات از پایگاه داده است. با استفاده از کلیدواژه های SELECT ، FROM ، WHERE ، ORDER BY و LIMIT ، می توانید به سادگی اطلاعات مورد نیاز خود را از پایگاه داده SQLite استخراج کنید.



استعلام‌های پیشرفته در SQLite با کلیدواژه‌های JOIN و UNION و GROUP BY و HAVING و انواع JOIN

SQLite یکی از پایگاه داده های رابطه ای محبوب است که برای دسترسی به داده ها از طریق SQL (زبان استاندارد پرس و جوی داده های رابطه ای) استفاده می شود. در این مقاله به شرح استعلام‌های پیشرفته در SQLite با کلیدواژه های JOIN و UNION و GROUP BY و HAVING و انواع JOIN پرداخته می شود.

JOIN یکی از کلیدواژه های پرکاربرد در SQL است، که به کاربران این امکان را می دهد تا داده ها را از چند جدول مختلف دریافت کنند. با استفاده از JOIN ، کاربران می توانند داده ها را با تعدادی از شرایط مرتبط کرده و به نتیجه پرس و جو دلخواه خود دست پیدا کنند.

UNION به کاربران اجازه می دهد تا داده های چندین SELECT دستور را در همان جدول پویا کرده و یک نتیجه یکسان دریافت کنند. با استفاده از UNION، کاربران می توانند داده های مختلف را با هم ترکیب کنند و به عنوان یک جدول نمایش دهند.

GROUP BY به کاربران امکان می دهد تا داده های خود را بر اساس یک یا چند ستون مشخص گروه بندی کنند. در این روش، نتایجی که توسط پرس و جو ساخته شده اند، برای هر گروه جداگانه نشان داده می شوند و به‌عنوان نتیجه‌ی خاصی برای هر گروه نمایش داده می شوند.

Having به کاربران اجازه می دهد تا برحسب یک یا چند ستون، داده های را گروه‌بندی کرده و شرایط مختلفی را بر روی آن ها اعمال کنند. این کلیدواژه به کاربران امکان می دهد تا محدودیت هایی را روی داده های خود تعیین کنند و به نتایج دقیق تری دست پیدا کنند.

به عنوان جمع بندی، استفاده از کلیدواژه های JOIN و UNION و GROUP BY و HAVING و انواع JOIN به کاربران این امکان را می دهد تا با داده های مختلف کار کرده، نتایج دقیق تری را دریافت و اطلاعاتی مفید و معتبرتری برای تصمیم گیری در مورد کسب و کار خود داشته باشند.



استفاده از توابع و عملگرها در استعلام در SQLite با کلیدواژه‌های استفاده از توابع مانند COUNT و SUM و MAX و عملگرهای مقایسه‌ای و ریاضی

SQLite یکی از سیستم‌های مدیریت پایگاه داده ای است که برای کاربردهای خفیف و کوچک به کار می‌رود. یکی از مزیت‌های SQLite، استفاده آسان از توابع است. به وسیله توابع می‌توان به راحتی با داده‌ها کار کرد و اطلاعات مورد نیاز را به دست آورد.

توابع COUNT، SUM و MAX در SQLite برای محاسبه تعداد ردیف‌های یک جدول، جمع مقادیر یک ستون و بالاترین مقدار یک ستون به کار می‌رود. این توابع می‌توانند در عملیات‌های مختلف، از جمله گزارش‌دهی و تحلیل داده‌ها استفاده شوند.

توابع نیز می‌تواند برای پردازش رشته‌ها، تطبیق الگوها و تولید نتایج متفاوت از قبل‌تعریف شده، در SQLite استفاده شود. توابع تابع substr را برای استخراج زیررشته‌ها، replace برای جایگزینی یک رشته با دیگری، و upper و lower برای تبدیل حروف یک رشته به حروف بزرگ یا کوچک به کار می‌روند.

عملگرهای مقایسه‌ای نیز برای مقایسه داده‌ها و جستجو در جداول استفاده می‌شوند. برای مثال، عملگرهای برابری (=)، نامساوی (<>)، بزرگترین (>) و بزرگترین مساوی (>=) برای مقایسه دو مقدار به کار گرفته می‌شوند.

همچنین، عملگرهای ریاضی مانند + ، - ، * و / قابل استفاده در SQLite هستند. این عملگرها به عنوان عملیات ساده، برای انجام عملیات‌های حسابی و ریاضی ضروری استفاده می‌شوند.

در کل، استفاده از توابع و عملگرهای مختلف در SQLite به تحلیل و پردازش داده‌ها کمک می‌کند و قابلیت‌های پیشرفته‌تری را برای کاربران فراهم می‌کند.



تجربه عملی استعلام در SQLite با کلیدواژه‌های دستورات CREATE TABLE و INSERT و UPDATE و DELETE و TRANSACTION

SQLite یک سیستم مدیریت پایگاه داده رابطه‌ای پویا و کاراست که بسیاری از برنامه‌های کوچک و متوسط با استفاده از آن کاربردی شده‌اند. در این مقاله به بررسی عملی دستورات CREATE TABLE و INSERT و UPDATE و DELETE و TRANSACTION در SQLite پرداخته خواهد شد.

ابتدا با استفاده از دستور CREATE TABLE، می‌توانیم یک جدول جدید در پایگاه داده خود ایجاد کنیم. برای نمونه، یک جدول با نام "users"، که شامل ستون‌های "id"، "name"، و "email" است را ایجاد کنیم:

CREATE TABLE users (

id INTEGER PRIMARY KEY,

name TEXT NOT NULL,

email TEXT

);

در این دستور، تعریف کردن ستون "id" به عنوان کلید اول با استفاده از کلید PRIMARY KEY و اجبار کردن نوشتار در ستون "name" با استفاده از کلید NOT NULL نشان داده شده است.

سپس با استفاده از دستور INSERT، می‌توانیم داده‌ها را به جدول اضافه کنیم:

INSERT INTO users (name, email)

VALUES ("John Doe", "johndoe@example.com");

در این دستور، نام و ایمیل کاربر جدید را به عنوان مقدار داده‌های جدول اضافه کرده‌ایم.

در ادامه، با استفاده از دستور UPDATE، می‌توانیم مقادیر در جدول را به‌روزرسانی کنیم:

UPDATE users

SET email = "john.doe@example.com"

WHERE name = "John Doe";

در این دستور، ایمیل کاربر "John Doe" را به "john.doe@example.com" تغییر دهیم.

در نهایت، با استفاده از دستور DELETE، می‌توانیم مقادیر را از جدول حذف کنیم:

DELETE FROM users

WHERE name = "John Doe";

در این دستور، رکورد مربوط به کاربر "John Doe" را از جدول حذف کنیم.

در آخرین بخش، با استفاده از دستور TRANSACTION، می‌توانیم یک محفظه از تغییراتی که می‌خواهیم در پایگاه داده ایجاد کنیم. با انجام تراکنش به‌صورت دسته‌ای عملیات‌های متعدد در پایگاه داده صورت خواهد گرفت و درصورت رخ‌داد مشکل در یکی از عملیات‌ها تمامی تغییرات کاملا از بین خواهند رفت:

BEGIN TRANSACTION;

INSERT INTO users (name, email) VALUES("Jane Doe", "janedoe@example.com");

UPDATE users SET email = "jane.doe@example.com" WHERE name = "Jane Doe";

COMMIT;

در این دستورات، بعد از شروع تراکنش با استفاده از کلید BEGIN TRANSACTION، یک سری از عملیات‌ها، شامل افزودن رکورد جدید به جدول و به‌روزرسانی رکورد موجود انجام شده است. سپس با استفاده از کلید COMMIT، تراکنش به‌صورت کامل اعمال می‌شود.

به این ترتیب، استفاده از دستورات مختلف مانند CREATE TABLE و INSERT و UPDATE و DELETE و TRANSACTION در SQLite به کاربران این اجازه را می‌دهد تا بتوانند به‌راحتی و با دقت در پایگاه داده اطلاعاتی خود عملیات‌های مختلف را انجام دهند.



منبع
آخرین مطالب
مقالات مشابه
نظرات کاربرن